
Sosyal medyada gündem olan bir videoda, genç kadın metrodan eve giderken yaşadıklarını anlattı. 8 dakikalık mesafede dakikalarca arabalardan laf atıldığını belirten kadın duruma isyan etti.
Kadına şiddet ve taciz olayları Türkiye gündemindeki yerini korurken, sosyal medyadan konuyla ilgili bir genç kadının isyanı geldi.
8 DAKİKALIK YOLDA BAŞINA GELENLERİ ANLATTI
Biri buna dur desin! Genç kadın her gün eve dönerken yaşadıklarını anlatıp isyan etti https://t.co/JmtluSJMK7 @ogretmenlericin aracılığıyla pic.twitter.com/3khuYmznea
— Öğretmenler İçin (@ogretmenlericin) December 25, 2022
Genç kadın, metrodan eve dönerken 8 dakikalık mesafede yolda defalarca laf atıldığını, bazı kişilerin ise arabasını durdurup kendisiyle konuşmaya çalıştığını aktardı.
Genç kızın videoda söylediği sözler şöyle:
Ya bu insanlar, ben metrodan evime gidiyorum yolda 8 dakika bir şey değil. Ben 8 dakikada evime giderken şuradan şuraya eşofmanlıyım yani olmasam da laf atmaması gerekiyor ama atıyor. Şu an şurada bekliyor çektiğimi görünce herhalde.
“NE KADAR REZİLSİNİZ”
Çünkü kamerayı tuttum, gerçekten küfür etmek istiyorum hepsine küfür etmek istiyorum ağız dolusu. Yapmayın ya şunu yapmayın, yolda gördüğünüz kadınlara camı açıp ilerlerken laf atmayın. Ne kadar rezilsiniz.
Büyük ihtimalle fahişe zannediyorlardır Fahişeler gibi giyinirsen o lafları da yersin biraz giyim kuşamınıza dikkat etmeniz lazım
Onlara rezilsiniz dersen onurlandırmış olursun kızım, çünkü onlarda haya, edep namus kavramı yok aç kalmış salyaları akan kadın görmemişlerdir. Eğer azıcık düşünebilen yaratık olsalardı kendilerininde kardeşleri var,anaları bacıları var gerçi kendilerinkine laf atıldımı aslan kesilirler ya neyse bu yaratıklarla modern bir ülke düşünemiyorum kimse kusura bakmasın derim, tabi bu sözlerim rezilleredir antiparantez anladınız siz.
Yuh! senin onlardan ne farkın kaldı simdi
Aşağılıksınız
Sen kimsin de millete nasıl giyineceği konusunda ders veriyorsun kendine gel sana düşmez
Sen ne dediğini biliyor musun? Bayan eşofmanliyim diyor. Şortlu olsa bile ne hakla laf atıyor demek ki insan değiller
İşte ülke bu. Açık giyinirsen lafı yersin diyor. Daha kötüsü senin kızının başına gelse ne yaparsın acaba. Ülke ne kadar geri kalmış, eğitimsiz dolu.
Tabi burası özgür ülke. Sen ne kadar özgür giyinirsen sana laf atanlar da o kadar özgür davranır. Usturuplu giyinirsen sana kimse laf atmaz. Laf atanı da savunmuyorum. Ama sizin gibi giyinenlere de laf atanı çok da ayıplayamıyorum. Modern adı altında çıplak gezen canlı mankenler artık görmek istemiyoz
Dünyanın her yerinde, gelişmiş ülkelerde dahil, özellikle gece belli bir saatten sonra yalnız olarak sokakta olan kadınlara laf atmak hastalık şeklinde. Hiç doğru bir şey değil son derece ahlaksızca bir şey ama ne yaparsın ki insanlar çeşit çeşit, birine yapma dersen öbürü mutlaka yapacak, sadece laf atmakta kalsalar yine iyi, kalanından Allah saklasın öyle tipler de var…
Şerefsiz! Kadın eşofmanlıyım diyor. Eşofmanı fahişeler mi giyiyor o zaman eşofman giyme maazallah erkek fahişesi olursun
Düzgün giyinmek önemli gecelik gibi kıyafetle dışarı çıkmak doğru değil ama kapalıyada tesettürlüyede laf atıyorlar.hep sosyal medya millet yoldan çıktı.
laf atan biri senmisin yoksa.. yakından görmüş gibi yazmışın…
Cinsel açlığın Afrika’si
İşte örtünmek bunun için var
Ne yazikki ulkemizde herkez din alimi kendilerine hic bakmazlar kul hakki iftira yalan insanlari dolandirma desen 1. Siradayiz ama spor acik kiyafetliyse malum kisi kapaliysa mumin insan. Cumhuriyet ilkesi kadın eşitliği hiç gelismemis kafalar zihniyey aynı ondan oturude gelişemiyoruz bir türlü.
Senin ben mağdur suçlayıcı ağzına sıçayım, kapalı kadınlara hiç laf atılmıyor çünkü değil mi? (kaynak; vakti zamanında tam teşekküllü kapalıydım)
Bu ülkede taciz edilmek için yalnızca var olmak yeterli, bu bir erk sorunu. Senin gibi sorunun kökünü asla kavrayamayan gerzekler yüzünden de bu asla değişmeyecek.
Bunların hepsi iğrenç ama biz gayri müslümlere benzedikçe daha da artacak gibi
Öyle bir şey yok hepimiz ettiğimizi buluyoruz günahlara teşvik olursa günaha kapı aralanır
Ben de yolda yürüyorum yalnız başıma ama kimse laf atmiyo. Acaba başka faktörlerde mi etkili
İstanbul ne tarafta
Gösterelim anam
Yeşilçamdan bir replik 🙂
Şu anan hakikatli anan adlı şahsa söylüyorum.. Keşke ölsen !!!! Soyun kurusa falan
Biraz daha gayret bu mağduriyete erkek sokağa çıkartmayacaksınız şu dönemi erkekler bu gibi kişilerde namularnı korumaya çalışıyor
Lan adi köpek her akşam işinden evine dönen bir kadın fahişemi oluyor kansız
Ön plana çıkmak istiyor yada kendini bişey sanıyor ulan senin neyine baksınlar 8 dk 8 kişi baktiysa demek biyerin açık kalmış
O kanı bozuklardan biri de sensin şerefsiz yaratık.
Tam teşekküllü o. pardon kapalı olduğunu yazmışsın bu ülkeyi senin zihniyetinde olan, bir açıp bir kapanan kaşarlar yüzünden bu hale geldi.
Yorumlarda artı, eksi gene boş sataşma ve tartışmalar. Herkes kendi doğrusuna tapıyor. Kimse sorunu halletmeye odaklanmıyor. Erkek ve kadın fıtratını, ve Allahın yarattığı kullarına emrettiğini gereğince idrak edersek sorunlar çözülür. Ama sorunun çözülmesini kim istiyor ki? Hiç kimse, herkes masal aleminde yaşıyor.